Kontakt

Libra Acoustics
e: libra.acoustics@gmail.com
+386 41 954902

 

D-1 deflektor

Dvodimenzionalno razprševanje odbojev zvoka po prostoru. Eliminira problem direktnih zvočnih odbojev od stropa in prispeva k čistejšemu, naravnejšemu zvoku. več>>

P-50 P-100 Panelni absorber

Zelo učinkovit širokopasovni absorpcijski modul za stensko in podstropno montažo. Zavzema relativno zelo malo prostora za razliko od vseh drugih učinkovitih rešitev. Enostaven za montažo kot tudi premontažo. več>>

Celostna akustična obdelava prostorov
Libra Acoustics načrtuje in izvaja celostne akustične rešitve v snemalnih studijih, postprodukcijskih studijih, TV in radijskih studijih, klubih, kino dvoranah, gledališčih, šolah, konferenčnih dvoranah, prostorih za domači kino in hi-fi sobah oziroma povsod, kjer želimo v prostoru dober oziroma izboljšan zvok.
 
Odločitev za celostno akustično obdelavo prostora je najboljši in dogoročen korak k dobremu zvoku v prostoru in je, vnovič povdarjamo, smortnejša odločitev kot nakup novih zvočnikov, ker ti lahko "igrajo" le tako dobro, kot je ustrezna akustika prostora. S celostno akustično obdelavo prostora odstranimo neželjene direktne odboje zvoka, namembnosti prostora primerno zmanjšamo odmevni čas prostora, poseben povdarek pa dajemo odzivnosti prostora na nizkofrekvenčnem spektru zvoka, kjer glede na dimenzije prostora nastajajo t.i. stoječi valovi, kar pomeni, da se zvok v nizko-frekvenčnem spektru po prostoru odziva neenakomerno ali, kot to dojamemo, "zamazano", doneče in bučno.
 
V prostoru, ki potrebuje akustično obdelavo najprej opravimo akustično analizo prostora ter izvedemo akustične meritve praznega-akustično neobdelanega prostora. S tem pridobimo pomembne osnovne parametre, na osnovi katerih ugotovimo, kakšne vrste obdelava je potrebna in tudi, kakšne rezultate lahko realno pričakujemo.

Naslednja faza je izdelava 3D načrta prostora z nameščenimi akustičnimi moduli. Povdarjamo, da v večini primerov gradbeni posegi v prostoru niso potrebni! S stranko se posvetujemo tudi o detajlih, kot so izbira barvnih odtenkov akustičnih modulov. Potrebne module nato izdelamo in montiramo.
Po montaži modulov ponovno opravimo akustične meritve ter rezultate primerjamo z rezultati meritev, ki smo jih izvedli na začetku, to je v praznem prostoru.
 

Kontakt

Libra Acoustics
Email: libra.acoustics@gmail.com
GSM: +386 41 954902 
RocketTheme Joomla Templates