Kontakt

Libra Acoustics
e: libra.acoustics@gmail.com
+386 41 954902

 

CLD-180 Absorpcijski oblak

Za eliminacijo direktnih odbojev v točki poslušanja, eliminacijo zvočnih resonanc v prostoru, omiljevanje pojava t.i. stoječih valov, za zmanjševanje odmevnega časa. več>>

TT-1 Trapezzo Trap

Je visoko zmogljiv širokopasovni absorpcijski modul. Postavimo oziroma montiramo ga v kote prostora, kjer odlično opravlja funkcijo "bass-trapa" in odpravlja probleme nizkofrekvenčnih odbojev zvoka po prostoru. več>>

Akustična obdelava domačega kina in hi-fi sob

Ljubitelji dobrega zvoka ali iskalci "linearnega" zvoka posvečajo zelo veliko pozornosti izbiri in pogosti menjavi zvočnikov ali celotnih sistemov za reprodukcijo zvoka,  žal pa obenem večinoma sploh ne posvečajo pozornosti akustiki prostora. Slabi zvočniki bodo seveda zveneli slabo v kateremkoli prostoru, vendar obratno ne velja!

Ste kdaj pomislili, da je morda vredno namesto dragega nakupa nove, boljše opreme investirati nekaj tudi v akustiko prostora...? Odgovor je jasen in stojimo za njim: JE VREDNO!

Dobri zvočniki zvenijo mnogo bolje v prostorih, kjer se pozornost nameni tudi akustiki prostora. V "primerno" obdelanem prostoru lahko doživi isti zvočnik, ki je prej deloval v neprimernem prostoru pravo renesanso.

Ponovno poudarjamo, da je ustrezna akustika v prostoru zelo pomemben člen dobre reprodukcije zvoka. Kaj pomaga vrhunski avdio sistem, če pa se zvok nebrzdano odbija po prostoru, moteči zvočni pojavi, ki ob tem nastajajo pa se prištevajo direktnemu zvoku, ki prihaja iz zvočnikov. Zelo moteč je tudi pojav, ko je v nekaterih točkah v prostoru npr. del nizkofrekvenčnega območja močno poudarjen, v neki drugi točki pa skoraj povsem izgine. 

S primerno akustično obdelavo prostora omilimo med drugim tudi problem t.i. stoječih valov, zmanjšamo odmevni čas, odpravimo direktne odboje zvoka proti točki, kjer poslušamo ter frekvenčno karakteristiko zvoka naredimo bolj linearno. Dobra akustična obdelava prostora tako upraviči nakup vrhunske opreme za reprodukcijo zvoka, strošek le-te pa je pogosto (precej) MANJŠI kot strošek nabave zvočno-reprodukcijske tehnike!

Mnogi, med njimi tudi nekateri t.i. avdiofili, skušajo s pozicioniranjem centrirati kar najboljši zvok v "sweet point" točki (specifična točka, kjer sedijo pri poslušanju glasbe), vendar zelo enostavno je prikazati in dokazati, da je vsepovsod drugod zvočna slika močno iznakažena, najbolj pa je to očitno na nizko-frekvenčnem področju.

 

Kontakt

Libra Acoustics
Email: libra.acoustics@gmail.com
GSM: +386 41 954902 
RocketTheme Joomla Templates