Kontakt

Libra Acoustics
e: libra.acoustics@gmail.com
+386 41 954902

 

CLD-180 Absorpcijski oblak

Za eliminacijo direktnih odbojev v točki poslušanja, eliminacijo zvočnih resonanc v prostoru, omiljevanje pojava t.i. stoječih valov, za zmanjševanje odmevnega časa. več>>

D-1 deflektor

Dvodimenzionalno razprševanje odbojev zvoka po prostoru. Eliminira problem direktnih zvočnih odbojev od stropa in prispeva k čistejšemu, naravnejšemu zvoku. več>>

P-50 P-100 Panelni absorber

Zelo učinkovit širokopasovni absorpcijski modul za stensko in podstropno montažo. Zavzema relativno zelo malo prostora za razliko od vseh drugih učinkovitih rešitev. Enostaven za montažo kot tudi premontažo. več>>

Akustična obdelava konferenčnih prostorov in učilnic

Ni težko ugotoviti oziroma dojeti, da je akustika v šolskih učilnicah največkrat enostavno slaba. To ima z raziskavami preverjeno negativen učinek na izobraževalni proces otrok (ali odraslih!). Med tem, ko si odrasli pri “dešifriranju” nerazumljivega govora še lahko nekoliko pomagamo z ugibanjem, pa gre to otrokom seveda težje od rok.

Predavalnice imajo slabo akustiko predvsem zaradi prevelikega odmevnega časa in "donenja", ki nastaja med vzporednimi stenami ter med stropom in tlemi. Rezultat je nečistost zvoka, nerazumljivost govora in hrup, ki nastane, ko več oseb govori hkrati. Kot zanimivost navajamo, da so raziskave pokazale, da v akustično neustreznih učilnicah predavatelji pogosteje dobijo glavobol, poslabšanje glasu ter vnetja dihalnih poti, grla in ušes ter so izpostavljeni večjemu stresu, kot bi to bilo potrebno. 

Predavalnica s slabo akustiko je relativno glasnejša tudi navzven ob največkrat že tako ali tako slabi zvočni izolaciji med posameznimi učilnicami.

Pri Libra Acoustics rešujemo te probleme z namestitvijo Libra akustičnih panelov na stene in stropove predavalnic, kar bistveno pripomore k izboljšanju omenjene situacije. Taka rešitev je tudi cenejša kot gradbeni ali na pol gradbeni posegi.

Enako kot za predavalnice velja tudi za konferenčne sobe ali sejne sobe. Če v njih odbojev zvoka ne "dušimo", preprosto ne morejo ustrezati svoji namembnosti. Uporaba avdio sistema v takih prostorih problema nezadostne akustike nikakor ne reši, takrat se pravzaprav pojavijo še nove težave. Avdio sistem namreč ne doprinese k boljši razumljivosti govora ampak obratno, glasnost govora je sicer večja, vendar se pojavijo velika popačenja zvoka, npr. zvonenje med vzporednimi stenami je še močnejše, nizkofrekvenčni spekter pa je močno povdarjen. Pri ozvočevanju govorca je posebej problematičen pojav piskanja oziroma “feedback”, ki v prostorih z slabo akustiko vedno dela preglavice.

Z namestitvijo akustičnih panel zmanjšamo odmevni čas prostora in omilimo neprijetne zvočne pojave, ki nastajajo med vzporednimi stenami. Tako postane zvok v prostoru ušesom bolj prijazen, čistejši, direktnejši in razločnejši, prostor pa svojemu namenu precej primernejši.

Vabimo vas, da si ogledate več o akustičnih panelih na podstrani Libra moduli ali nas kontaktirate.

 

Kontakt

Libra Acoustics
Email: libra.acoustics@gmail.com
GSM: +386 41 954902 
RocketTheme Joomla Templates