Kontakt

Libra Acoustics
e: libra.acoustics@gmail.com
+386 41 954902

 

CLD-180 Absorpcijski oblak

Za eliminacijo direktnih odbojev v točki poslušanja, eliminacijo zvočnih resonanc v prostoru, omiljevanje pojava t.i. stoječih valov, za zmanjševanje odmevnega časa. več>>

Akustična obdelava snemalnih studiev

V prostorih za katerokoli vrsto avdio produkcije oziroma v kontrolnih sobah in snemalnih sobah je akustična obdelava prostora eden bistvenih faktorjev pri doseganju t.i. transparentnega zvoka, celo pomembnejši od izbire zvočnikov in ojačevalcev. Slaba akustika v studiu namreč kvari kvaliteto zvočnih materialov v vseh fazah produkcije, od snemanja, "monitoriranja", miksanja, pa do masteringa. 

Dandanes si je moč ustvariti studio zelo ugodno, saj so izredno zmogljivi računalniki nadomestili marsikateri kos opreme, ki je včasih predstavljal velik strošek.

Zato pa je toliko bolj pomembno, da nekaj pozornosti namenimo akustiki. Zaradi nepremišljenega varčevanja se marsikdo loti akustične obdelave studia kar sam. Tu pa lahko nastane velik problem, saj smo bili priča prostorom (tudi uglednim studiem - ki jih zaradi diskretnosti nikakor ne bomo imenovali), kjer je izgled celo zelo všečen, vendar je to skoraj v vseh primerih bolj "kozmetika", zvočna podoba pa varljiva in slaba. Zelo hitro namreč lahko prostor postane preveč "gluh" na srednjih in visokih frekvencah, na nižjih frekvencah pa se ohrani močno neravnovesje, kar ne pomeni nič manj kot to, da prostor ni namenu ustrezen! Če k stroškom prištejemo seveda celotni vložen čas lastnika studia, zadeva tudi nikakor ni ugodnejša, kot naša celotna storitev.

Poleg tega pa se stroški kasneje včasih celo potrojijo, ko je treba slabo akustično obdelavo odstraniti in narediti novo, studio pa med tem ni uporaben.

Libra Acoustics ponuja celostne akustične rešitve za avdio studie. Potek dela ponavadi izgleda približno takole:

  • natančno si ogledamo prostor, izvedemo meritve, poiščemo rešitve za problematične dele, kot so npr. okna, vrata in podobno, stranki predstavimo več možnih rešitev,
  • pazljivo izdelamo načrt akustične obdelave prostora, upoštevamo tudi želje stranke ter glede na razpoložljiva sredstva maksimalno optimiziramo stopnjo akustične obdelave studija,
  • izdelamo akustične module ali po potrebi vgradimo zahtevnejše strukture, vkolikor gre za detajlnejšo obdelavo.

Opomba: svetovanje in načrt pri srednjih in večjih projektih je brezplačen in del celotne storitve.

Možen je seveda tudi nakup posameznih akustičnih modulov. Z domiselnim izborom premičnih akustičnih modulov si lahko akustiko snemalnega studija prilagajamo situaciji, odvisno od inštrumenta, ki ga trenutno snemamo.

Vabimo vas, da si pregledate osnovno ponudbo na podstrani Libra moduli in nas kontaktirate.

 

Kontakt

Libra Acoustics
Email: libra.acoustics@gmail.com
GSM: +386 41 954902 
RocketTheme Joomla Templates