Kontakt

Libra Acoustics
e: libra.acoustics@gmail.com
+386 41 954902

 

CLD-180 Absorpcijski oblak

Za eliminacijo direktnih odbojev v točki poslušanja, eliminacijo zvočnih resonanc v prostoru, omiljevanje pojava t.i. stoječih valov, za zmanjševanje odmevnega časa. več>>

Akustična obdelava nočnega kluba "Klub K4"

"Libra Acoustics so z akustično obdelavo dosegli, da Klub K4 zveni bolje kot kadarkoli prej. Po večkratnih poskusih mnogih izvajalcev smo končno dobili vrhunski zvok in nenazadnje dobre pogoje za koncerte in druge prireditve. Delo Libra Acoustics je bilo tudi končano pred rokom."

Uroš Veber, vodja Kluba K4


V Klubu K4 smo akustično obdelali veliki oder in opravili manjši poseg tudi na malem odru.

Pri projektu je bil naš cilj izboljšati kvaliteto zvoka na plesišču in izboljšati pogoje "monitoringa" in ozvočevanja koncertov. Glavni povdarek smo dali zmanjševanju odmevnega časa v prostoru - pred obdelavo smo izmerili RT60 (standardna meritev, Reverberation Time), ki je bil na celotnem frekvenčnem področju močno prevelik, to je v povprečju 1.4 sekunde. Po obdelavi smo dosegli RT60 v povprečju praktično idealnih 0.6-0.8s. 

Ponosni smo, da je veliko tujih nastopajčih, vajenih najrazličnejših klubov, ocenilo zvok kot odličen in tudi stabilen.

Prav tako smo velik poudarek dali na izboljšanje frekvenčne odzivnosti prostora in odpravljanju direktnih odbojev zvoka na samem odru oziroma prostoru namenjenem DJ-em oziroma izvajalcem glasbe. Pogoji ozvočevanja koncertov v klubu so sedaj odlični.  Iz odra prihaja precej čistejši zvok, prav tako smo zmanjšali možnost, da pride do težav z mikrofonijo - "feedback efektom", ki je sicer reden gost koncertov v slabih pogojih. Izboljšala se je tudi možnost komuniciranja med obiskovalci kluba, saj vpitje na prijateljevo uho ni več vedno potrebno, pogovor je mnogo prijetnejši. 

Vse to smo dosegli z natančnim projektiranjem in izračuni. Kombinirali smo več principov: od mehkih absorberjev na predelih, kjer niso vandalizmu na dosegu, do trših, robustnejših modulov, narejenih posebej za K4, ki delujejo na kombiniranem principu diafragmičnega ozkofrekvenčnega "trap-a" in dušenja zvoka - za to skrbijo absorpcijska jedra v modulih.

Uspešno smo upoštevali specifične prostorske značilnosti kluba, ki niso vedno dovoljevale uporabe debelejših akustičnih modulov, zato smo izkoristili več stenskih površin - namestili smo preko 20 objektov, mnogi so obiskovalcem povsem neopazni.

 

 

 

 

 

Kontakt

Libra Acoustics
Email: libra.acoustics@gmail.com
GSM: +386 41 954902 
RocketTheme Joomla Templates